ORIGINALET SEDAN 1953.

NOSTALGI

FÖRSTA KAPITLET I BOKEN

Läsken Trocadero lanserades sommaren 1953 av Nils-Håkan Håkansson på Malmöföretaget Saturnus AB. Detta var vid en tid då väldigt många nya läskedrycker såg dagens ljus men Trocadero stod sig väl i konkurrensen. Med sin unika smak, glada färg och hippa namn blev Trocadero snabbt en favorit bland läskdrickarna. 

NAMNET

För er som glömt heter Trocca egentligen Trocadero. Enligt Edward Liepe, sonson till Håkansson, kom idén till namnet Trocadero troligen från torget ”Place du Trocadéro” i Paris eller från den franska klubben med samma namn.

SMAKEN

Smaken av Trocadero är den samma idag som när den första flaskan öppnades 1953. Men hur smakar den egentligen? Apelsin och äpple hävdar den snusförnuftige. Och visst, det framgår av innehållsförteckningen. Men det är inte den kompletta smakupplevelsen. En Trocadero ska åtnjutas till en pizza eller till chips framför sin favoritfilm. Då smakar en Trocadero som bäst.

KOFFEINET

Koffein är ett ämne med förmågan att tillfälligt motverka trötthet (eller öka pigghet om man vänder på steken). Ämnet finns natuligt i kaffe och har sedan länge använts som tillsats i coladrycker. Utöver coladryckerna var Trocadero länge den enda läskedrycken med koffein som tillsats.